4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges
250 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de boter en laat de uiringen met de tijmblaadjes er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Breng ruim water met zout aan de kook.
  • 3 Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af. Kook de asperges in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat.
  • 6 Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over.
  • 7 Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 13 gram