- 1 Verhit in een koekenpan de boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
- 2 Meng de bloem met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Haal de uitingen door de bloem en frituur ze goudbruin.
- 3 Beleg de bolletjes met de sla en de hamburgers erop. Leg op elke burger een plak camembert of bleu d’Auvergne en beleg de broodjes al laatste met de gefrituurde uiringen.
bereidingstip
Je kunt de hamburgers ook grillen in een grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de hamburgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.