4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjesstamppot met appel en worst

Bietjesstamppot met appel en worst

ingrediënten


25 min
4 personen
4 theelepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
  • 2 Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worst met de ui in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig. Voeg de laatste 4 minuten de bietjes en appel toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Stamp de aardappels met de rest van de boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de worst en mosterd naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 26 gram