eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Bietjes in het zuur

Bietjes in het zuur

ingrediënten


30 min
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelazijn
2 rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Maak de bieten schoon en schaaf ze met een dunschiller of mandoline in dunne plakjes.
  • 2 Kook intussen de azijn, 200 ml water, suiker en gember 4 minuten, totdat de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
  • 3 Schep de bieten in een schone weck- of jampot en giet het lauwwarme azijnmengsel en de plakjes gember erbij.
  • 4 Laat afkoelen, draai het deksel erop en laat minimaal 1 nacht staan voor het serveren.

bereidingstip

Afgesloten zijn deze bietjes in het zuur circa 2 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram