- 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de mais met de specerijen op een lage stand. Voeg een paar eetlepels water toe en laat afgedekt circa 5 minuten stoven. Pureer dit mengsel helemaal glad in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
- 2 Verhit de rest van de olie in een zware pan met deksel en verdeel de pofmais over de bodem. Zet de warmtebron op middelhoge stand en leg het deksel op de pan. Pof de mais in de afgesloten pan tot er geen geluid meer hoorbaar is en schakel de warmtebron uit.
- 3 Snijd de bieten in dunne plakken en verdeel over 4 grote borden. Verdeel de forel in gelijke stukjes over de biet en bestrooi met de rode peper.
- 4 Bedruppel met de maissaus en bestrooi met de popcorn. Garneer met een paar korianderblaadjes.
bereidingstip
Pof de mais voor dit recept niet zelf, maar gebruik kant-en-klare popcorn.
wijnadvies
Drink bij deze salade chardonnay van Jean Sablenay of kies voor Pinot Gris van J. Meyer.