4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietenpizza met geitenkaas en rucola

Bietenpizza met geitenkaas en rucola

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bietensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Druk een beetje lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke ballen. Laat het deeg nog 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
  • 2 Meng intussen de gezeefde tomaten met de tijm en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de stukken deeg op de bakplaten uit tot 4 dunne pizza’s.
  • 4 Bestrijk met de tomatensaus, leg de plakjes biet erop en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de pizza’s 15-20 minuten in de oven.
  • 5 Serveer de bietenpizza's met de rucola en besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 22 gram