eenvoudig
45 min.
bijgerecht
home recepten Bietenchutney

Bietenchutney

ingrediënten


45 min
150 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rodewijnazijn
400 gram bieten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de specerijen circa 1 minuut, tot ze gaan geuren.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook alles met een deksel op de pan op een lage stand in circa 40 minuten gaar en dik.
  • 3 Schep het hete mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij een kaasplank.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 177 gram
eiwit 9 gram