2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met zoete aardappelpuree, broccoli en chimichurri

Biefstuk met zoete aardappelpuree, broccoli en chimichurri

ingrediënten


25 min
2 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 broccoli

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de zoete aardappels in 10-15 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Meng intussen de broccoli met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en zet 10-15 minuten in de oven, tot de broccoli gaar en goudbruin is.
  • 3 Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Stamp met de boter, melk, zout en peper tot een puree. Houd warm en zet apart.
  • 4 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de biefstukken op middelhoge stand in circa 6 minuten gaar, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid. Leg de biefstukken op een bord, bedek losjes met aluminiumfolie en laat rusten.
  • 5 Maak de chimichurri terwijl het vlees rust: pureer de peterselie, knoflook, mosterd, azijn, overige olijfolie, zout en peper met een staafmixer. Serveer de biefstuk met de saus, broccoli en aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 35 gram