4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes

Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

125 boter

dit product is niet beschikbaar

1 pot runderfond
6 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Breng de wijn, sjalot, 2 takjes tijm en de fond aan de kook en kook tot eenderde in tot circa 200 ml vloeistof.
  • 2 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin. Bereid de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de biefstukken in de rest van de boter 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Zeef het ingekookte vocht boven de pan met bakvet van het vlees en roer de aanbaksels los. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg ze toe aan de saus.
  • 4 Leg de biefstuk op warme borden. Schep wat saus erop en garneer met de rest van de tijm. Serveer met de rozemarijnkrieltjes en tuinbonen.

bereidingstip

Vervang de biefstuk in dit recept door entrecote of ribeye.

wijnadvies

Schenk bij zo’n rijke saus een krachtige rode wijn. De Châteaux David Bordeaux Superieur kan wel tegen een stootje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 45 gram