4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met portsaus

Biefstuk met portsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje rode port 
200 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Breng 200 ml port met de bouillon aan de kook en laat dit zachtjes inkoken tot de helft. Week de rozijnen in een scheutje port.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en laat de chocolade al roerend smelten in het port-bouillonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de rozijnen toe.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan totdat de boter bruin is. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak het vlees op een hoge stand 1 minuut per kant goudbruin. Zet de warmtebron lager en bak nog 2-3 minuten voor rare en 3-4 minuten voor medium.
  • 4 Verwarm de saus nog even. Meng de maizena met water of een scheutje port en roer glad. Roer door de saus en laat indikken tot een glanzende saus. Laat de biefstukken uit de pan even rusten onder aluminiumfolie. Serveer met een lepel saus erover en geef de rest apart erbij.

bereidingstip

Serveer rodekool en krieltjes bij de biefstuk.. Vervang in dit recept de ruby port door tawny port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 31 gram