4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is.
  • 3 Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden.
  • 5 Roer het bakvet door de saus en serveer bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.

wijnadvies

Biefstuk combineert het best met rood, vooral als daarvoor cabernet sauvignon is gebruikt. Denk aan Bellevue Rougier, Danie de Wet, Sunny Mountain, Qué Mas of Indomita. Maar ook met Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot een heerlijke combi!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr