4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met gluhweinsaus

Biefstuk met gluhweinsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepels mosterd
100 milliliter glühwein
3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Neem het vlees 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Laat de olie goed heet worden en leg de biefstukken in de pan. Voeg vervolgens een derde van de boter toe. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium’ biefstuk.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op de warmtebron en fruit de knoflook en tijm circa 2 minuten in het bakvet.
  • 4 Voeg de glühwijn toe en laat op een hoge stand 1 minuut inkoken. Roer de mosterd en overige boter erdoor en blijf roeren, tot de boter helemaal is gesmolten en er een mooie glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de biefstuk.

bereidingstip

Lekker met prei met vinaigrette (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/prei-met-vinaigrette/">klik hier voor het recept</a>) en gepofte aardappeltjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gepofte-aardappeltjes-met-creme-fraiche-bosui-en-spekjes/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Favoritos Reserva Cabernet Sauvignon


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate