4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met cacao-barbecuesaus

Biefstuk met cacao-barbecuesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter koffie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui en knoflook glazig.
  • 2 Schep de suiker, cayennepeper en koriander erdoor en bak een paar minuten mee.
  • 3 Roer de cacao, mosterd, ketchup en azijn erdoor en blus af met de koffie.
  • 4 Breng aan de kook en laat de saus 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout.
  • 5 Verhit de rest van de olie en de boter in een koekenpan en bak de biefstukken.
  • 6 Neem uit de pan en leg de biefstukken op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten.
  • 7 Snijd de biefstukken in plakjes en serveer met de saus.
  • 8 Lekker met gebakken aardappels en sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram