4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesfond
100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
25 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper en omwikkel ze aan de smalle kant met de parmaham.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en de boter en bak hierin het vlees goudbruin. Bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken biefstuk.
  • 3 Schep het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotten. Blus af met de port.
  • 5 Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de jam en rozemarijn erdoor.
  • 6 Leg een blokje blauwe kaas op de biefstuk en serveer met de sjalottensaus.
  • 7 Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten (courgette, paprika en trostomaatjes).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 40 gram