- 1 Wrijf de biefstuk rondom in met de knoflook. Strooi er peper over.
- 2 Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes.
- 3 Snijd de helft van de citroen in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.
- 4 Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout.
- 5 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant.
- 6 Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt, de slareepjes en citroenschil erdoor.
- 7 Schep de biefstuk uit de pan.
- 8 Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel en garneer eventueel met partjes citroen.
wijnadvies
Een erg mooi gerecht voor zo'n luxe Château Pessange, een rode Bordeaux uit Médoc. Een wijn met hetzelfde karakter, maar iets ronder, is de Zuid-Afrikaanse Danie de Wet Cabernet Sauvignon/Merlot. Ook de Chileense Cabernet Sauvignon Reserva van Indomita en Qué Mas schuiven graag aan.