4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Biefreepjes met cumberlandsaus

Biefreepjes met cumberlandsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels jam

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de ingrediënten voor de saus aan de kook en laat de saus daarna op de laagste stand zachtjes trekken.
  • 2 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de sla. Snijd de biefstuk in reepjes en leg op warme borden. Verdeel de cumberlandsaus erover en leg een pluk sla ernaast.

wijnadvies

De rijkdom van dit stevige lunch gerecht brengt ons bij de Australische Stoney Creek. Een rode blend van shiraz, grenache en petit verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 24 gram