4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Bessengalette met honing en tijm

Bessengalette met honing en tijm

ingrediënten


30 min
4 personen
3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

85 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer

vershoudfolie

deegroller

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Splits het ei. Kneed in de keukenmachine of met de mixer kort een samenhangend deeg van de bloem, 75 g suiker, boter, eidooier en een mespunt zout. Voeg indien nodig 1-2 el water of melk toe. Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Meng intussen de bessen met de honing en tijmblaadjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 35-40 cm en 4-5 mm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 4 Verdeel er de bessen over. Bestrijk de deegrand dun met losgeklopt eiwit. Vouw het deeg losjes om de bessen en druk licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van de deegrand met eiwit en strooi de resterende 10 g suiker erover.
  • 5 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met vanilleroomijs, een beetje kwark of yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 566 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 9 gram