gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bessencupcakes

Bessencupcakes

ingrediënten


15 min
rode voedingskleurstof
theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

125 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix de boter met de basterdsuiker tot een lichte crème.
  • 2 Voeg de eieren en karnemelk al kloppend toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep de aalbessen erdoor.
  • 3 Zet de papieren vormpjes in de muffinholtes of zet ze rechtstreeks op de bakplaat. Vul de vormpjes tot driekwart met het beslag.
  • 4 Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Bereid intussen de topping. Klop de mascarpone glad met de poedersuiker, vanillemerg en enkele druppels kleurstof.
  • 6 Vul de spuitzak ermee en leg deze even in de koelkast. Spuit grote rozetten topping op de afgekoelde cakejes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram