4 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bavarois van verse aardbeien

Bavarois van verse aardbeien

ingrediënten


20 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 blaadjes munt
400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

7 gram gelatine

benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Laat de gelatine weken in koud water.
  • 2 Houd een paar van de mooiste aardbeien apart. Pureer de rest met de staafmixer.
  • 3 Verwarm het citroensap met de suiker en twee eetlepels water, maar laat dit niet koken.
  • 4 Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap. Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een wijde kom goed lobbig worden.
  • 5 Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel beetje bij beetje de slagroom voorzichtig door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd.
  • 6 Giet dit in de met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.
  • 7 Zet de vorm even in heet water om de pudding makkelijk te kunnen storten. Garneer met de apart gehouden aardbeien en muntblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 3 gram