4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept tomatensaus

Basisrecept tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer over de bodem van de pan.
  • 2 Giet de gepelde tomaten erbij, voeg de laurier en oregano toe en breng al roerend aan de kook. Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes koken op een lage stand. Verwijder de laurier en breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus eventueel en gebruik als basis voor een pastasaus, pizzasaus of soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate