- 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer over de bodem van de pan.
- 2 Giet de gepelde tomaten erbij, voeg de laurier en oregano toe en breng al roerend aan de kook. Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes koken op een lage stand. Verwijder de laurier en breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus eventueel en gebruik als basis voor een pastasaus, pizzasaus of soep.
bereidingstip
<h4>Meest voorkomende ingrediënten</h4> Gebruik rijpe tomaten, olijfolie, knoflook en basilicum voor de klassieke tomatensaus . <h4>Bereidingswijze en gerechten</h4> Deze saus is ideaal voor pasta’s, pizza of balletjes in tomatensaus. Je kunt het ook gebruiken voor lasagne of als basis voor andere Italiaanse gerechten. . <h4>Soorten tomaten, variaties en kruiden</h4> Gebruik bij voorkeur verse tomaten voor een diepe smaak, maar je kunt ook ingeblikte tomaten gebruiken voor gemak. Varieer met kruiden zoals oregano, tijm of rozemarijn.