keukengaren
schone theedoek
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukengaren
schone theedoek
bereiden
bereidingstip
Bewaar het soepvlees voor een ragout, kroketten, rundvleessalade of gebruik het in de soep.. Maak een dubbele hoeveelheid bouillon en vries in porties in.. Laat de bouillon net onder het kookpunt trekken, zo geven de ingrediënten de meeste smaak af. Als je de bouillon kookt, stollen de eiwitten uit het vlees en wordt de bouillon troebel. Dit heet ook wel ‘blinde bouillon’.. Roer niet te veel tussendoor en schep tijdens het trekken regelmatig het schuim eraf. Dit gaat heel goed met een schuimspaan of pollepel.. Zorg ervoor dat de (thee)doek waardoor je de bouillon giet goed schoon is, maar niet naar wasmiddel ruikt. Anders smaakt je soep straks naar zeep!. Door het inkoken krijgt de bouillon een geconcentreerde smaak. Wil je toch zout toevoegen? Doe dat dan pas als de bouillon helemaal klaar is, en proef goed.. Een laagje gestold vet op de bouillon kun je makkelijk verwijderen met een velletje keukenpapier.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 0 kcal |
vet | 0 gram |
verzadigd vet | 0 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU