gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Basisrecept pretzels

Basisrecept pretzels

ingrediënten


30 min
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 stukken. Rol uit tot rolletjes en draai deze in pretzelvormpjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 250ºC. Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  • 3 Leg de pretzels voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  • 4 Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrijk met de eidooier. Bestrooi met zout en bak de pretzels in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 5 gram