eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Basisrecept muffins

Basisrecept muffins

ingrediënten


15 min
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

275 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter. Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een mespuntje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 2 Giet de gesmolten boter, eieren en melk in het kuiltje en meng vanuit het midden tot een beslag. Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
  • 3 Vul de holtes van de muffinvorm voor tweederde met het beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bak de muffins in een papieren cakevormpje. Zo krijg je ze makkelijker uit de muffinvorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 5 gram