4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept kruidenboter

Basisrecept kruidenboter

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de boter met de knoflook, kruiden en wat peper. Gebruik deze kruidenboter direct of bewaar verpakt in folie enkele dagen in de koelkast.

bereidingstip

Vul de groene kruiden in dit recept aan met kervel, dragon en/of dille.. Lekker bij vlees, kip, vis, stokbrood, groenten zoals doperwten, sperziebonen, tuinbonen of als klontje boter door een stamppot.. Sinaasappelboter: voeg 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp toe.. Parmezaanse boter: voeg 1-2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper toe.. Muntboter: voeg 1 eetlepel citroensap en 1-1½ eetlepel gehakte munt toe. . Franse kruidenboter: voeg 1 theelepel gehakte oregano, 1 theelepel gehakte tijm en zwarte peper toe. . Mosterdboter: voeg 1 eetlepel Franse of grove mosterd toe. . Tomatenboter: voeg 2 eetlepels gedroogde tomaten, in stukjes en zwarte peper toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate