- 1 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- 2 Meng de eidooiers met 1-2 theelepels mosterd en een snufje zout in de kom van een keukenmachine of gebruik een staafmixer met mengbeker. Klop alles lichtgeel en romig.
- 3 Voeg al kloppend (of terwijl de machine draait) druppelsgewijs 2 eetlepels (wittewijn)azijn en in een dun straaltje voorzichtig de zonnebloem- of olijfolie toe.
- 4 Als ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de olie iets sneller toevoegen. Breng op smaak met peper.
bereidingstip
Voeg aan dit recept 1 eetlepel azijn extra toe voor Belgische mayonaise. . Maak Franse mayonaise en gebruik dijonmosterd, 2 eetlepels citroensap in plaats van azijn en voeg 1 theelepel suiker toe. . Dit recept is voor 300 ml mayonaise.. Gebruik dit recept zo of als basis voor een andere mayonaise met een smaakje, kijk voor recepten elders op boodschappen.nl