gemiddeld
15 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Basisrecept gevulde eieren

Basisrecept gevulde eieren

ingrediënten


15 min
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  • 2 Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooiers in een kommetje. Prak het eigeel fijn en meng met de mayonaise en mosterd tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de holtes van de eieren.

bereidingstip

Heb je geen spuitzak, schep dan met een theelepel het mengsel in de holtes.. <h4>Kooktips</h4> • Perfecte eieren koken? Kook de eieren 10 minuten in ruim kokend water, spoel ze daarna direct af met koud water om ze makkelijk te pellen. <br/> • Extra smeuïg? Voeg een scheutje room of extra mayonaise toe aan de vulling voor een nog zachtere textuur. . <h4>Presentatietips</h4> • Spuit de vulling in de eitjes met een spuitzak met gekartelde mond voor een luxe uitstraling. <br/> • Garneer met een takje dille, paprikapoeder of een snufje zwarte peper voor een feestelijke afwerking.<br/> • Serveer op een mooie schaal met blaadjes sla of radicchio voor extra kleur en contrast. . <h4>Variatietips</h4> • <b>Gado gado-eitjes</b>: Voeg 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel sojasaus toe en garneer met kroepoek en lente-ui. <br/> • <b>Eitjes gevuld met biet-limoen</b>: Pureer 50 gram gekookte biet door het eimengsel en bestrooi met limoenrasp voor een frisse, kleurrijke variant. <br/> • <b>Zalm-dille gevulde eieren</b>: Roer 50 gram fijngehakte gerookte zalm en dille door het mengsel en garneer met extra dille. <br/> • <b>Klassieke gevulde eieren met kip-bieslook</b>: Meng 50 gram fijngehakte gerookte kip en een handje bieslook door het eimengsel en garneer met extra bieslook. <br/> • <b>Chili-uitjes</b>: Roer 1 eetlepel zoete chilisaus door het mengsel en bestrooi met gefrituurde uitjes voor een knapperige bite. <br/> • <b>Jalapeño-bacon eitjes</b>: Meng 1 eetlepel fijngesneden jalapeño's en de helft van 4 fijngehakte plakken knapperige bacon door het eimengsel. Garneer met de rest van de bacon. <br/> • <b>Aziatische gevulde eieren</b>: Roer 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en 1 fijngehakte bosui door het mengsel en bestrooi met sesamzaad. <br/> • <b>Gevulde eieren met guacamole</b>: Meng het vruchtvlees van een halve avocado en 2 eetlepels limoensap door het eimengsel en pureer glad. Bestuif met cayennepeper voor een pittige touch. <br/> • <b>Gevulde eitjes met augurk-dille</b>: Roer 1 eetlepel fijngehakte augurkjes en een handje verse dille door het mengsel. Garneer met extra dille. <br/> • <b>Italiaanse gevulde eieren</b>: Voeg 50 gram fijngehakte zongedroogde tomaatjes en basilicum toe voor een mediterrane smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 3 gram