gemiddeld
5 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
home recepten Basisrecept dulce de leche

Basisrecept dulce de leche

ingrediënten


1 snufje zeezout
1 blik gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de papieren wikkel van het blikje gecondenseerde melk. Vul een grote pan met ruim water en zet het blik erin.
  • 2 Zorg ervoor dat het blik helemaal onder water staat. Breng het water langzaam aan de kook en laat afgedekt 2,5 uur zachtjes koken.
  • 3 Voeg tussendoor eventueel extra kokend water toe zodat het blik goed onder blijft staan en keer het nog een keer om.
  • 4 Neem het blik uit de pan, laat minimaal 1 uur afkoelen en maak dan voorzichtig open. Roer eventueel een snufje zeezout erdoor.

bereidingstip

Zorg dat het blik altijd volledig onder water blijft. Zo bouwt er niet te veel druk op in het blik. Laat het goed afkoelen voor openen of bewaar het dicht; zo blijft de karamel maanden houdbaar. . <h4>Oorsprong van dulce de leche</h4> Dulce de leche betekent letterlijk ‘zoet van melk’ en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar het al eeuwenlang een populaire delicatesse is. Vooral in Argentinië en Uruguay is het een onmisbaar ingrediënt in gebak, koekjes en zoete broodjes.. <h4>Tip voor een lekker recept met dulce de leche </h4> Maak een dulce de leche cheesecake door een laagje dulce de leche over je cheesecake te verdelen en af te werken met wat grof zeezout. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en hartig.. Zorg dat het blik altijd volledig onder water blijft. Zo bouwt er niet te veel druk op in het blik. Laat het goed afkoelen voor openen of bewaar het dicht; zo blijft de karamel maanden houdbaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram