eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Basilicumpesto

Basilicumpesto

ingrediënten


15 min
citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsblokjesvorm

vershoudfolie

  • 1 Maal de pijnboompitten met de knoflook en olijfolie middelfijn en voeg de basilicum en Parmezaanse kaas toe.
  • 2 Maal verder tot een fijne pesto en voeg peper, zout en eventueel wat druppels citroensap toe.
  • 3 Schep de pesto in de holletjes van ijsblokhouders. Dek af met vershoudfolie en laat een dag of nacht invriezen.
  • 4 Neem de blokjes uit de houders en doe ze in diepvrieszakjes. Gebruik de blokjes als smaakmakers voor sauzen, soepen en dressings.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram