8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Basilicum-limoentaart

Basilicum-limoentaart

ingrediënten


40 min
8 personen
200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter limoensap

dit product is niet beschikbaar

3 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

175 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

40 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm met ribbelrand

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30-32 cm ø.
  • 2 Bekleed hiermee de taartvorm en druk het deeg bij de rand iets aan. Laat het deeg over de rand hangen. Bekleed met bakpapier, vul met de blindbakvulling en bak de bodem circa 12 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Neem uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en snijd het overhangende deeg langs de rand van de vorm af. Bak de taartbodem nog 15-17 minuten verder in de oven.
  • 4 Meng voor de vulling de citroenrasp, fijngehakte basilicum en eieren in een pan met dikke bodem. Roer het limoensap en de suiker erdoor.
  • 5 Verwarm op een lage stand zonder te koken en roer tot het mengsel gebonden is. Laat afkoelen tot circa 45ºC.
  • 6 Voeg in één keer de boter toe en klop met een mixer tot een gladde crème. Zet deze vulling minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  • 7 Vul de taartbodem ermee en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Garneer met blaadjes basilicum en limoenschijfjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 10 gram