4 personen
uitdagend
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Basilicum-gnudi met groene asperges

Basilicum-gnudi met groene asperges

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
60 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

spuitzak

bakplaat met bakpapier

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Neem de gnudi uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook de asperges circa 3 minuten in water met zout en schep uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep vervolgens voorzichtig de gnudi in de pan en kook circa 1 minuut, tot ze boven komen drijven.
  • 2 Verhit intussen de boter in een grote koekenpan. Voeg de citroenrasp en -sap naar smaak toe. Schep de gnudi en asperges erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over borden en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Met basilicum kom je gelijk in Italiaanse sferen, kies daarom een kruidige witte wijn uit de laars. Bijvoorbeeld de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi of kies voor de mousserende La Colombara Lambrusco Bianco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 28 gram