4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

ingrediënten


30 min
4 personen
tabasco
4 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram sjalotjes
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de gram sjalotten en knoflook op een lage stand in 5-8 minuten bruin en kleverig.
  • 2 Voeg een flinke snuf cayennepeper toe en fruit kort mee.
  • 3 Voeg de tomatenketchup, wittewijnazijn, scherpe fijne mosterd, worcestersaus en bruine basterdsuiker toe. Breng de saus aan de kook tot alle suiker is opgelost en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper of eventueel tabasco.
  • 4 Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast in een schone afgesloten pot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram