4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Banketletter met abrikozenspijs

Banketletter met abrikozenspijs

ingrediënten


20 min
4 personen
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelrasp
walnoot
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan. Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen.
  • 3 Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van.
  • 4 Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten.
  • 5 Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven.
  • 6 Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

bereidingstip

Vervang de walnoten eens door pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr