4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, brunch, ontbijt
home recepten Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels agavesiroop

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter sojadrank

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zeef het bakmeel, bakpoeder, de vanillesuiker, kaneel en een snuf zout boven een kom. Meng goed met een garde.
  • 2 Prak de bananen in een andere kom fijn met een vork en meng ze door het bloemmengsel. Voeg de sojadrink toe en mix tot een dik beslag. Schep de helft van de blauwe bessen erdoor.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Schep steeds 2 eetlepels beslag in de pan en vorm er ronde pannenkoekjes van. Bak 3 stuks per keer. Keer de pannenkoekjes na circa 3 minuten om als de onderkant lichtbruin kleurt en er belletjes aan de bovenkant ontstaan. Bak de pannenkoekjes nog 3 minuten verder tot ook de andere kant lichtbruin en stevig is.
  • 4 Serveer de pannenkoekjes met de agavesiroop en de overige blauwe bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram