8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bananenbrood met speculaas en amandel

Bananenbrood met speculaas en amandel

ingrediënten


20 min
8 personen
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

50 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

cakevorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de bananen en pureer in een keukenmachine met de dadels, eieren, melk en honing. Meng het bakmeel met de kaneel en koekkruiden. Voeg het bananenmengsel eraan toe en roer tot een glad beslag. Schep de amandelen erdoor.
  • 2 Vul de vorm met het beslag en bak het bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker: als deze er schoon uit komt is het bananenbrood gaar. Laat afkoelen in de oven.
  • 3 Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Strijk het glazuur over de cake en bestrooi met het amandelschaafsel en de speculaaskruimels. Laat het glazuur drogen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 9 gram