eenvoudig
10 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Bananen-envelopjes met kaneelglazuur

Bananen-envelopjes met kaneelglazuur

ingrediënten


10 min
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel de banaan met citroensap. Meng de suiker met de koekkruiden en schep de banaan erdoor.
  • 2 Verdeel deze vulling over de plakjes deeg en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw de deegranden diagonaal naar het midden over de vulling en druk ze dicht.
  • 3 Leg de envelopjes op de bakplaat en bestrijk met de rest van het ei. Bak in de oven in 14-15 minuten goudbruin.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig en roer in gedeelten de poedersuiker en kaneel erdoor.
  • 5 Verdeel het glazuur over de iets afgekoelde bananenenvelopjes en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram