- 1 Blancheer de broccoli 1 minuut in kokend water en schep eruit (houd het water aan de kook). Spoel de broccoli onder koud water en laat uitlekken.
- 2 Kook de mie in het kookwater. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Rooster intussen de sesamzaadjes in een droge, hete hapjespan of wok en houd apart.
- 3 Verhit de olie in de pan en roerbak hierin de runderreepjes een halve minuut. Giet de ketjap erbij en voeg sambal naar smaak toe. Roerbak nog 1 minuut op een hoge stand.
- 4 Schep het vlees uit de pan en houd apart. Voeg de sugarsnaps, champignons en broccoli toe aan de pan. Roerbak een paar minuten op middelhoge stand zodat de groenten nog knapperig zijn.
- 5 Schep de mie en het vlees door de groenten en bak nog even mee. Bestrooi met het sesamzaad.
bereidingstip
In dit recept kun je verschillende soorten mie gebruiken. Van mienestjes tot Chinese eiermie of roerbaknoedels.