4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Balinese eieren met nasi

Balinese eieren met nasi

ingrediënten


30 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram seroendeng

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor nasi goreng

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel er koud water over en pel ze.
  • 2 Verhit de olie in een wok en bak hierin de eieren rondom lichtbruin. Schep de eieren uit de wok. Giet de olie uit de wok en bewaar. Voeg weer 2 eetlepels van de olie toe aan de wok en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met sap, de chilisaus en ketjap toe en verwarm mee. Leg de eieren erin en stoof zachtjes 10-12 minuten.
  • 4 Bak intussen de rijst met de boemboe in de rest van de olie. Serveer met de eieren en bestrooi met de seroendeng, koriander en bosui.

bereidingstip

Vervang de rijst in dit recept door eiermie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 25 gram