4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht

Bakso soep

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 stukje prei
2 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook met de kipfilet.
  • 2 Hak 2 teentjes knoflook fijn en houd ze apart. Pureer de rest van de knoflook met de gember en voeg deze puree toe aan de bouillon. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Giet kokend water over de mihoen en laat 3-4 minuten wellen. Giet af, spoel er koud water over en houd apart.
  • 4 Verhit de wokolie en roerbak hierin de tofu 1-2 minuten. Houd apart.
  • 5 Kneed het gehakt met de overige knoflook, ketjap, sambal, wortel, prei, bloem, ei, zout en peper. Vorm er balletjes van circa 2 cm van en gaar ze 4-5 minuten in de bouillon. Schep de taugé erdoor.
  • 6 Verdeel de mihoen en tofu over kommen en schep de bouillon erop.
  • 7 Bestrooi met de selderij en uitjes.

bereidingstip

Vervang de prei in de gehaktballetjes door 2 gesnipperde sjalotjes.. Voeg vlak voor het serveren smalle reepjes ijsbergsla toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 43 gram