8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Baked Alaska

Baked Alaska

ingrediënten


25 min
8 personen
175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 roombotercake

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter aardbeienijs

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter roomijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Laat het roomijs iets zachter worden. Bekleed een ronde kom met vershoudfolie. Bedek de wanden zo goed mogelijk met roomijs en zet 30 minuten in de diepvries.
  • 2 Verdeel het aardbeienijs over het roomijs. Zet weer 30 minuten in de diepvries.
  • 3 Verdeel het citroensorbetijs erover, bedek met cakeplakjes en dek af met folie. Zet minimaal 1 uur in de diepvries om volledig op te stijven.
  • 4 Klop de eiwitten schuimig in een vetvrije kom. Voeg de helft van de suiker toe en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop glanzend en stijf. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • 5 Neem de ijstaart uit de diepvries en leg met de platte kant naar beneden op een bakplaat of in een lage taartvorm. Verwijder alle folie. Smeer de taart volledig in met een dikke laag eiwitschuim. Bak circa 5 minuten in de oven, tot de meringue licht gekleurd is.

bereidingstip

Schep het ijs tot een week van tevoren in de kom en bewaar in de diepvries. Maak de meringue op de dag zelf en bak de taart pas vlak voor het serveren af. Zo staat binnen 15 minuten het dessert op tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 6 gram