4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Bagna cauda

Bagna cauda

ingrediënten


20 min
4 personen
6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de ansjovis in een zeef af onder koud water. Leg in een schaaltje en giet de wijn erover. Giet dit na 3 minuten weer door de zeef.
  • 2 Verhit de olijfolie en voeg de knoflook en ansjovis toe. Laat op een lage stand circa 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door tot de ansjovis is opgelost.

bereidingstip

Serveer de bagna cauda als warme dipsaus bij kort gestoomde of rauwe groenten. Ook lekker met afgekoelde vastkokende aardappels of krieltjes of als salsa bij gegrilde vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram