- 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2 Rasp 1 ui grof en snijd de andere uien in ringen.
- 3 Voeg de geraspte ui, knoflook, zout en peper toe aan het gehakt en meng goed.
- 4 Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
- 5 Omwikkel elke hamburger met 2 plakjes bacon en leg de burgers in de koelkast.
- 6 Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven. Leg de broodjes er de laatste 5 minuten naast.
- 7 Bak de uiringen in de olie. Schep ze uit de pan en houd even warm.
- 8 Bak de baconburgers in het bakvet 4-5 minuten per kant. Bestrijk de broodjes met mosterd of ketchup.
- 9 Meng de sla met de tomaat, komkommer, slasaus, zout en peper. Leg de baconburgers met de uienringen op de broodjes. Serveer de burgers met de friet en de salade.
bereidingstip
De tomaat-komkommersalade kun je iets extra’s geven, ringetjes lente-/bosui of blokjes feta bijvoorbeeld. Liever een fris en pittig accent? Breid de salade uit met fijngehakte munt, fijngehakte basilicum en ringetjes rode peper.