6 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bacon-preitaart met kaas

Bacon-preitaart met kaas

ingrediënten


30 min
6 personen
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakken filodeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de boter of olie en bak hierin op een hoge stand de prei 2 minuten.
  • 3 Voeg de crème fraîche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en kerrie­poeder erdoor.
  • 4 Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan.
  • 5 Snijd circa 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van de ingevette vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.
  • 6 Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af.
  • 7 Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten lichtbruin.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een groene salade of tomatensalade.. Laat de bacon vervallen en maak er een vegetarische taart van.. Vervang belegen kaas eens door mosterdkaas.

wijnadvies

Erg prettig met Kastelbourg Pinot Blanc. Echt een aanrader!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr