- 1 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten.
- 2 Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
- 3 Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal erdoor en warm alles 4 minuten goed door.
- 4 Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- 5 Laat de kruidenmix wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het citroensap erover.
- 7 Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.
wijnadvies
Blus deze aangename pikanterie met een stevige slok gekoelde rosé; uit de Provence, uit Costiêres de Nîmes of uit Navarra (9-11°C).