4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Babi pangang met mihoen

Babi pangang met mihoen

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bamikruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal goreng
4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten.
  • 2 Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 3 Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal erdoor en warm alles 4 minuten goed door.
  • 4 Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 5 Laat de kruidenmix wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het citroensap erover.
  • 7 Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.

wijnadvies

Blus deze aangename pikanterie met een stevige slok gekoelde rosé; uit de Provence, uit Costiêres de Nîmes of uit Navarra (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 30 gram