4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Babi ketjap met gebakken rijst

Babi ketjap met gebakken rijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor nasi goreng

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper.
  • 2 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin.
  • 3 Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven.
  • 4 Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat te laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal.
  • 5 Serveer de gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, sperziebonen of atjar tjampoer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 37 gram