2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Aziatische omelet met rijst

Aziatische omelet met rijst

ingrediënten


25 min
2 personen
2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zilvervliesrijst. Klop intussen de eieren los met 1 eetlepel sojasaus, de vissaus, 1 teentje knoflook en de gember.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan en bak hierin de overige knoflook 1 minuut. Voeg de wokgroenten en overige sojasaus toe en roerbak circa 5 minuten.
  • 3 Verhit de overige olie in een tweede koekenpan en bak hierin een omelet van de helft van het eimengsel. Herhaal dit met de rest van het ei.
  • 4 Schuif de omeletten op 2 borden. Leg wat roerbakgroenten op de helft van elke omelet, bestrooi met de koriander en klap de omelet dubbel. Serveer met de rijst en wat extra sojasaus.

bereidingstip

Dit recept kun je heel makkelijk vegetarisch maken wanneer je liever geen vis eet. Laat de vissaus weg en voeg als vervanger eventueel een extra scheutje sojasaus toe aan het eimengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 25 gram