4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Avocadosoep met nacho's

Avocadosoep met nacho's

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 blikje witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

4 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de bouillon zonder het vlees, de bouillontablet en de avocado toe aan de soepen breng aan de kook. Neem van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer.
  • 4 Meng de chips met de geraspte kaas op de bakplaat. Dek af met aluminiumfolie en zet circa 10 minuten in de oven.
  • 5 Voeg intussen de kikkererwten, rode peper, bosui en de stukjes kip uit de pot bouillon toe aan de soep en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Breng de soep verder op smaak en voeg als laatste de peterselie toe.
  • 6 Serveer de avocadosoep met de warme nacho’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 20 gram