4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Avocadosoep met korianderolie

Avocadosoep met korianderolie

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pompoenpitten
2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokoswater

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 snufje gedroogde chilipeper
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de helft van de koriander met de olie, knoflook en chilipeper met een staafmixer tot een fijne groene olie. Houd apart.
  • 2 Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel eruit.
  • 3 Pureer het vruchtvlees samen met de rest van de koriander, het limoensap en kokoswater met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden.
  • 4 Giet er een straaltje korianderolie en een scheutje yoghurt in en bestrooi de avocadosoep met de pompoenpitten.

wijnadvies

Dit recept combineert fijn met een rijpe, zachte en rondom gevulde Poème Marsanne Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 4 gram