4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Avocadosalade met krokante parmaham en knoflookgarnalen

Avocadosalade met krokante parmaham en knoflookgarnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 zak veldsla
1 zak friséesla
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

150 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

150 gram serranoham

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie op een lage stand en bak hierin de plakken ham aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Dep de garnalen droog en bak ze met de knoflook en citroenrasp in het bakvet op middelhoge stand in een paar minuten gaar.
  • 4 Schep de sla en dressing goed door elkaar en verdeel over 4 borden. Verdeel de avocado en garnalen over de salade en verkruimel de ham erover.
  • 5 Lekker met friet of knapperig brood.

wijnadvies

Nava Rueda, Villa Mondi Soave of Koopmanskloof Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 18 gram