4 personen
eenvoudig
25 min.
brunch, ontbijt
home recepten Avocado met ei en geroosterd spek

Avocado met ei en geroosterd spek

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  • 2 Hol de avocadohelften met een spitse lepel iets verder uit en besprenkel met citroensap. Leg de halve avocado’s in de schaaltjes en breek 1 ei boven elke avocadohelft.
  • 3 Bestrooi met zout en (cayenne)peper. Zet de schaaltjes op een bakplaat en leg het ontbijtspek ernaast op de plaat.
  • 4 Bak 10-12 minuten in het midden van de oven tot het ei gaar en het spek krokant is. Leg de avocado’s op bordjes en bestrooi met de tomaat en tijm. Leg de plakken spek erop.

bereidingstip

Verkruimel het krokante spek over de eieren. . Vervang de tijm in dit recept door gehakte bosui of Italiaanse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 12 gram