8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Avocado-cheesecake met cantuccini

Avocado-cheesecake met cantuccini

ingrediënten


30 min
8 personen
muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelcantuccini

benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukenmachine

  • 1 Leg een groot stuk bakpapier op de bodem van de vorm en klik de ring erop vast. Knip het resterende papier rondom de bodem af. Maal de koekjes net niet fijn in een keukenmachine. Meng met de boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  • 2 Mix intussen de roomkaas met 200 gram basterdsuiker romig. Voeg de avocadostukjes toe en mix erdoor. Rasp de schil van 1 limoen. Pers 2 limoenen uit en roer limoenrasp en -sap door de roomkaas. Klop de slagroom bijna stijf en mix de crème fraîche erdoor. Spatel door de roomkaas.
  • 3 Verdeel deze vulling over de taartbodem en strijk glad. Zet minimaal 6 uur in de koelkast. Snijd de overige limoenen in dunne plakjes. Verwarm deze circa 5 minuten in de rest van de basterdsuiker en 100 ml water. Garneer de taart met limoenplakjes en leg munt ertussen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram